Personal Coach For Weight Loss  thumbnail

Personal Coach For Weight Loss

Published Aug 02, 23
7 min read

Je kunt je herstel in de gaten houden door te voelen wanneer jouw spierpijn/spierstijfheid over is. Een andere manier om te achterhalen of je herstelt bent is is om in rust (’s morgens in bed) je hartslag op te nemen en je bent hersteld als die bijna gelijk is aan je minimale hartslag.

Iemand die net uit ziekte of burn-out komt heeft doorgaans een erg slechte conditie en getraindheid; trainingsduur en intensiteit moeten daarop worden aangepast. Ga bewegen in een prettige, ontspannen omgeving. Voor de een is dat de hei, de ander het strand, of het bos. Een stimulerende, ontspannen omgeving stimuleert jou ook! En bovendien leidt het je af van je stress! Ga vooral sporten tijdens je herstel van hevige stress.

Heb je ondersteuning nodig, dan kan je op onze hulp rekenen. Onze coaches zijn allemaal gespecialiseerd in jouw problematiek. Door hun jarenlange ervaring kunnen ze samen met jou werken aan jouw herstel. Van het resultaat van onze 1-op-1 coaching heb jij je leven lang plezier! Bekijk ons aanbod voor: .

Hey, met een appje heb je snel antwoord op je vraag.

Hoe blijf je fit op reis? Het is een vraag die redelijk makkelijk te beantwoorden is, maar lastiger om ook daadwerkelijk uit te voeren. Dus misschien beter om de vraag te stellen, hoe motiveer je jezelf op reis fit te blijven? Als fanatieke Cross, Fitter heb ik hier ontzettend mee geworsteld tijdens het reizen, in mijn eerste jaren als digital nomad.

Hitte, hoogte, gezelligheid met medereizigers en een onregelmatig leven zijn hierbij belangrijke spelbrekers. Toch ben ik er na vele lange reizen in geslaagd om met regelmaat te sporten op reis en mijn fitness level ook onderweg op peil te houden. Tijd dus om mijn tips te delen voor wie ook graag tijdens een (lange) reis in vorm wil blijven.

Van de beste tot en handige om te sporten tijdens het reizen. ‘Fit’ is natuurlijk een breed begrip. Een beetje wandelen en zwemmen doen we allemaal wel op reis, maar echt in vorm blijven, dat is soms lastig. Voor een vakantie van enkele weken niet zo’n groot probleem. Hoewel het natuurlijk makkelijker is als je je fitness level vasthoudt tijdens je vakantie, kun je het, na een aantal weken niks doen, echt wel weer oppakken.

Iets wat niet meer in enkele weken te herstellen is. Reis je dus langer en doe je normaal gesproken veel aan sport, dan is dat een goede reden om toch tijdens het reizen je vorm vast te houden. Maar hoe? Daar ga ik in dit artikel verder op in. Dat sporten goed voor je is, weten we allemaal.

Je zit dus niet alleen mooier, maar ook gewoon lekkerder in je vel. Tijdens een werkend leven helpt het sporten bij het voorkomen of tegengaan van stress, iets waar je op reis waarschijnlijk een stuk minder last van hebt. Toch doet ook op reis sporten heel veel goed. Begin je de dag met een workout, dan heb je daar de rest van de dag nog profijt van in de vorm van een flinke dosis (positieve) energie.

En tja, voor die beach body is het natuurlijk ook gewoon heel fijn om te blijven sporten op vakantie. Want zeg nou zelf, eten en lekkere drankjes zijn ook een heel belangrijk onderdeel van het reizen! Er zijn talloze vormen van workouts op reis, maar het begint allemaal bij motivatie.

Ik weet er alles van! Een vol dagprogramma, hitte, hoogte, een kater of medereizigers die op je wachten. Allemaal redenen om het sporten die dag over te slaan. En zodra je nee zegt tegen het sporten, is al snel het einde zoek en gooi je de handdoek in de ring.

Iets dat je goed praat voor jezelf met een ‘ik ben toch ook heel actief op reis, dus het mag wel even’. Prima natuurlijk, maar wil je ook tijdens een lange reis in vorm blijven, dan is daar wel iets meer voor nodig. Maar ja, hoe zet je die eerste stap en hoe hou je dit vast? Hieronder deel ik mijn tips voor motivatie, fitness attributen voor je hotel workout en handige apps.

Zelf zoek ik bijvoorbeeld regelmatig een Cross, Fit box op als die er is. Voor mij bovendien een leuke manier om locals te leren kennen, en erg geschikt als ik langer op een plek blijf. Reis je naar wat kleinere plaatsjes, dan is een goede sportschool bijna nooit aanwezig en moet je het doen met de lokale gym met beperkte apparatuur of misschien zelfs helemaal geen gym.

Met een fitness elastiek kun je heel veel verschillende krachtoefeningen doen en zelfs bewegingen uit de weightlifting nabootsen. Een goede manier om je niveau te onderhouden en op een gevarieerde manier te trainen. De Fitelastix weerstandsband is zelfs speciaal voor reizigers ontwikkeld. Hij is namelijk lichtgewicht, multi-inzetbaar en uitwasbaar. Helemaal ideaal zijn de tools van Pakama, waarmee je als het ware een hele sportschool uitrusting in één tas kunt pakken! Om alle equipment van Pakama mee te nemen is misschien wat veel, maar er zitten zeker handige tools bij die wel in je koffer of backpack passen.

Reizen met een set ringen is voor veel mensen toch net iets te onhandig. Daarom zie je veel fanatieke sporters ook wel met een set TRX banden reizen. Je hangt ze om een balk, boom of wat dan ook en je kunt er een flinke allround fitnesstraining mee doen. Niet bekend met al deze oefeningen? Er zijn genoeg Youtube video’s te vinden die je hierbij helpen (zie ook hieronder) en anders neem je gewoon een paar TRX lessen bij een sportschool voor vertrek! Natuurlijk hoef je niet perse fitness attributen mee te nemen op reis om fit te blijven, maar het kan je helpen om je workouts wat leuker en gevarieerder te maken.

Een kan ook prima als gewicht werken. Of vul een en gebruik dat in je oefeningen. Gebruik een of loop of . Het is voor veel mensen lastig om zichzelf te motiveren voor het doen van een workout in hun eentje en ook niet iedereen heeft genoeg inspiratie voor het bedenken van geschikte fitness oefeningen op reis.

Maar een fitness workout is natuurlijk ook niet het enige wat je kunt doen op reis! Wat dacht je van leren surfen, suppen, salsalessen nemen, lange hikes maken, klimmen, moutainbiken of kayakken? Er zijn talloze sporten waarbij je niet alleen fysiek bezig bent, maar ook nog wat van de omgeving ziet.

Zo wordt sporten gewoon onderdeel van je reisschema en is het ook nog eens hartstikke leuk. Hou je van hardlopen? Ook dat is een perfecte manier om de omgeving te verkennen. Strand, bergen en trappen kunnen het hardlopen bovendien nog net een extra stukje uitdaging geven op reis. Dit is niet anders in het dagelijkse leven.

Op reis dus ook. Spreek dus vooraf met jezelf af hoevaak je per week ‘actief’ bezig wilt zijn en wat daar dan onder valt. Dit is natuurlijk voor iedereen anders. Zelf wil ik bijvoorbeeld minimaal 4x per week een workout doen, waarbij een flinke hike (denk aan een beklimming van een vulkaan of lange bergwandeling) ook als workout telt.

Het komt er in de praktijk op neer dat ik 3 á 4 keer per week een workout doe en 1 á 2 keer per week een fysieke activiteit. Dit is natuurlijk afhankelijk van waar ik ben en hoe mijn dagen eruit zien. Sinds ik in dit ritme zit, heb ik ook geen strijd meer met mijn motivatie, de laatste jaren heb ik totaal geen probleem meer met sporten op reis.

en Wat doe ik dan als ik echt een keer heel moe ben? Dan doe ik een korte, kleinere workout, puur om in de routine te blijven. De is hier bijvoorbeeld perfect voor (download app voor Android of IOS). De app is gericht op een . In het kader van beter iets dan niets, een perfecte ! Je kunt er ook voor kiezen om de 7 minute workout 2x te doen als je iets meer van jezelf wilt vragen.

Latest Posts

Thuisbegeleiding Leger Des Heils Amsterdam

Published Nov 19, 23
7 min read

Sara Thuishulp

Published Nov 18, 23
6 min read

Thuisverpleging

Published Nov 12, 23
5 min read